Här hittar du svar på de vanligaste frågorna kring våra tjänster.
Microsoft har en tjänst som heter Azure Virtual Desktop (AVD) som ni kan använda istället för Citrix om behovet av fjärrskrivbord eller om ni har applikationer som är känsliga för längre svarstider.
Ja, vi leder ofta riskanalysarbetet och vi rekommenderar MSBs metod och modell för processen i det fall ni inte valt en egen metod. Arbetet sker i nära samarbete med er verksamhet.
På Asurgent är vi på ständig jakt efter talanger och på karriärssidan kan ni hitta våra lediga tjänster just nu.
Vi erbjuder friskvård, bonussystem för vidareutbildning och ITP-pension. Vi har även massvis med roliga aktiviteter, månadsmöten med middagar, AW:s, måndagsfrukostar, gruppträning, padelturneringar och mer!
Ja absolut. Våra seniora molnarkitekter ser ofta över arkitekturen och utifrån Microsofts best practices visar på vad som skulle behöva förbättras för att miljön ska vara säker och kostnadseffektiv.
Nej, ni behöver inget avtal. Vårt CSIRT-team är tillgängligt för alla 24/7 och ni kan ringa oss dygnet runt på +46(0)8385437.
Vi har delat in Azures samtliga tjänster i olika prisgrupper baserat på hur komplexa och tidskrävande de är att övervaka och incidenthantera i händelse av störning. Varje prisgrupp har ett timpris som debiteras per vald tjänst. Om ni väljer att en Azure-tjänst ska övervakas med CloudOps varje timme under en månad blir debiteringen timpriset gånger antalet timmar. Det innebär en betalmodell som är väldigt flexibel där ni väljer vad som ska övervakas och under hur lång tid av en månad.
Ja, som en add on tjänst till vår CloudOps Security kan man prenumerera på kontinuerlig threat hunting alternativt beställa det vid misstanke om att något eller någon kan vara inne i miljö.
Ja, vi anlitas ofta för att genomföra både workshops i ämnet där vi går igenom problemställningen kring Compliance och molntjänster. Vi går igenom de olika lagarna och kraven som spelar in: GDPR, CloudAct, FISA702, OSL m fl samt branschspecifika krav som ni kan ha. Vi förklarar även hur NSA, FRA, Säpo, Interpol och andra aktörer opererar för att förstå riskbilden. Vi går också igenom kända fall som figurerar i media där sanktionsavgifter utgått för att lära av deras misstag.
Det beror på är det tråkiga svaret. Vid en molnflytt väljer man olika angreppsätt eller strategier som kallas 5R metoden. Dessa 5R står för Rehost (flytt av vm på marken till vm i molnet), Refactor (ex vis ändra från att använda databas server till databas tjänst), Rearchitect, Rebuild och Replace (ersätt med ny SaaS applikation). Snabbats är Rehost och som är den vanligaste metoden - för att i nästa fas välja någon av de andra R:en för fortsatt vidareutveckling.
Vi utvecklar infrastrukturkod även med Terraform beroende på vad våra kunder har för behov av lösning.
Ja, vi gillar att digitalisera och automatisera affärsprocesser och bygga bort onödiga administrativa uppgifter! Vi har utvecklat ett stort antal olika appar för både IT-avdelningar, HR, ekonomi m fl.
Med privata molntjänster brukar man avse kapacitetstjänster som är dedikerade för en eller ett begränsat antal verksamheter. Publika molntjänster är tillgängliga för alla och leverereras av s k hyper-scalers med global täckning som ex vis Microsoft Azure eller AWS.
Ja när vi onboardar er till tjänsten så kommer vi att se över vilka datakällor ni har kopplat in och vilka detektionsregler och automatiska åtgärder ni har installerat i er Sentinel. Vi kommer att uppdatera er Sentinel med våra analysregler och automationer för att stärka ert skydd. Därefter sker ett löpande arbete med att kontinuerligt utveckla er Sentinel med mer logik och automation.
Vi har samlat några av branschens skickligaste molnkonsulter och tagit position som utmanare mot de traditionella drifts- och säkerhetsbolagen