Alexander Ashman

Författare

Alexander Ashman

Read time

4 min

asurgent bg

Det är onekligen ett spännande nytt kapitel som skrivs i vår bolagshistoria och med Asurgent in i gruppen är nu Co-native en rikstäckande molnspecialistgrupp med långt över 200 kompetenta medarbetare och har ca 375 mkr i förväntade intäkter under 2023. Inom Co-native finns sedan tidigare Microsoft-partnern Xenit och totalt i gruppen finns nu över 170 medarbetare med expertis på Microsoft molnlösningar. Jag skulle påstå att gruppen idag har den största organisationen i landet med seniora och erfarna medarbetare med Microsoft molnkunskap!

I gruppen finns också systerbolagen Buzzcloud och Elastic Move som båda har AWS-fokus och för våra kunder som har en multi-cloud strategi kan vi nu via systerbolagen hjälpa våra kunder även på den molnplattformen!

Asurgent fortsätter att heta och vara Asurgent som tidigare, med samma inriktning, tjänster och varumärke men nu med tillgång till en ännu bredare kompetensbas.

Vi ser med tillförsikt fram mot en spännande höst och i det här nyhetsbrevet kan du läsa om en del av det senaste från oss.

 

Med bästa hälsningar

Stephan Andersson, VD

 

PS. Vill du veta mer om Co-native och Asurgents intåg i gruppen så läs gärna pressmeddelandet här; Pressmeddelande: Asurgent går med i Co-native och skapar marknadsledaren för Microsofts molntjänster i Sverige. - Asurgent

Skärmavbild 2023-09-06 kl. 16.53.27

Asurgent.com nu på engelska!

Hemsidan som vi lanserade tidigare i år finns nu tillgänglig på engelska. Ett viktigt steg för att tillgodose våra kunders behov och kunna ge information om våra tjänster och om oss som bolag även på engelska, för de som inte kan svenska. 

building-sky1

Webinar den 14:e september: Ny version av ramverket för cybersäkerhetsrisker (NIST CSF 2.0).

NIST Cybersecurity Framework (CSF) är ett ramverk för att hjälpa organisationer att hantera sina cybersäkerhetsrisker. Den ursprungliga versionen av CSF publicerades 2014 och har sedan dess använts av miljontals organisationer över hela världen.

I augusti 2023 släppte NIST ett utkast till CSF 2.0 för offentlig kommentar. Denna utkast innehåller ett antal betydande förändringar jämfört med den ursprungliga versionen.
 

De viktigaste förändringarna är följande:

  • En utökad omfattning: Ny versionen har en utökad omfattning för att inkludera nya ämnen som artificiell intelligens, internet of things (IoT) och supply chain risk management.
  • En ny funktion: Reglera, för att hjälpa organisationer att utveckla och implementera cybersäkerhetspolicyer och ramverk.
  • Riktar nu sig till en bredare målgrupp än tidigare versioner. Den ursprungliga versionen av CSF var avsedd för kritiska infrastrukturer, men nu är utformad för att vara relevant för alla typer av organisationer, oavsett storlek eller bransch.
  • Förbättrad och utökad vägledning för implementering: CSF 2.0 innehåller förbättrad och utökad vägledning för implementering, särskilt för att skapa profiler.

Till detta kommer vi beröra läget inom Cybersäkerhet generellt samt inte minst handfasta rekommendationer utifrån vårt arbete med Assessments under 2023.

Webinaret leds av vår egen informationssäkerhetsexpert och rådgivare Magnus Wästfjärd. Magnus har mångårig erfarenhet som rådgivare inom cyber- och informationssäkerhetsfrågor och har gjort en djupdykning i det nya direktiven i NISTs CSF-ramverk som han delar med sig till er i detta webinar.

Inga inlägg hittades

Vi publicerar kontinuerligt cybersäkerhetsbloggar på vår hemsida. 

Följ bloggen här för senaste nytt inom cybersäkerhetssfären.

De tre senaste bloggarna: 

Ta del av de senaste insikterna och nyheterna

Vi har samlat några av branschens skickligaste molnkonsulter och tagit position som utmanare mot de traditionella drifts- och säkerhetsbolagen.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev